Flytta piano på egen hand

Pianoflyttning själv, såhär gör du för att minimera riskerna!

Pianoflyttning och tunghantering är det absolut svåraste och mest krävande i flyttprocessen. Ofta har vi flyttfirmor några flyttgubbar med specialutbildning inom just tunghantering. Det krävs specialkompetens eftersom att det finns en del saker som är extremt viktiga att tänka på så att man inte skadar sig.

Om du har bestämt dig för att du absolut ska flytta ditt piano själv finns det en del saker vi vill tipsa dig om, så att du kan minimera skador på din rygg och ditt piano.

Tips 1: Var flera stycken som hjälps åt
För många kockar i ett kök gäller INTE vid pianoflytt. Ju fler som hjälps åt med att bära pianot, desto enklare blir det. Om du aldrig har flyttat ett piano innan så rekommenderar jag absolut att ni är minst 4 st “normalstarka” som hjälps åt. Men kom ihåg, ju fler, desto bättre!

Tips 2: Använd bärremmar/bärsele för att underlätta
Se bild till höger som illustrerar på hur man kan använda detta. Vi har även hittat en video som vi tycker illustrerar bra hur man ska använda dessa bärremmar.

Tips 3: Använd en transportplatta
En transportplatta kan köpas billigt på byggvaruhandlar som te x Bauhaus. Se till innan att du vet vad ditt piano väger så vet du vilken transportplatta du ska köpa. OBS: Använd INTE en skateboard för att flytta pianot (ja, detta har hänt)

 

Tips 4: Undvik trappor
Trappor är det absolut lurigaste, här uppstår majoriteten av skadorna vi hör om. Om det är en lång trappa och det inte finns en hiss så rekommenderar vi nästan alltid att använda en specialutbildad flyttfirma som redan har utrustningen och kompetensen. Kom ihåg, du har bara en rygg!

Tips 5: Om du/ni är osäkra, ring en flyttfirma
När ni lyfter tunga saker som kan krossa fötter och potentiellt vara direkt livsfarliga finns det ingen plats för osäkerhet. Om du/ni känner er lite osäkra så finns det flera flyttfirmor som kan flytta pianot åt er effektivt. Då slipper ni utföra lyften själva, pianot är försäkrat och det går oftast mycket fortare.

Tips 6: Använd pianomatta
Se bild nedan som vi har hämtat från lyfta.se som säljer lyftredskap. Det är en praktisk matta att ställa pianot på när ni lyfter så att golvet slipper att repas.

pianomatta
bärremmar
transportplatta bauhaus
Transportplatta fbauhausrån
Ring oss för snabboffert

Få Offert

Få Offert

Tack, Meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar så snart vi kan!