Välj rätt flyttfirma - checklista

Det finns många flyttfirmor i Stockholmstrakterna, vilken ska du välja? Här är en helt opartisk guide från oss som guidar dig igenom valet av flyttfirma.

Det finns tyvärr allt för många fuskflyttfirmor idag som lovar bra priser, men när fakturan kommer stämmer dem inte alls överens med det ni kom överens om. 

Checklista för att försäkra dig om att du anlitar rätt flyttfirma: 

 • Samla in offerter från flera flyttfirmor 
  Det är stor skillnad mellan priserna de olika flyttfirmorna har. Vi rekommenderar att du varken väljer den billigaste aktören ELLER den dyraste. Detta eftersom att de billigaste flyttfirmorna ofta har svartarbetare, dåliga omdömen, oförsäkrade och väldigt slarviga. De dyraste flyttfirmorna vill man heller inte involvera sig med eftersom att dem 
 • Kontrollera att firman har goda omdömen
  Ett omdöme är den absolut bästa indikatorn du har för att förutspå om flyttfirman kommer att göra dig nöjd. Det är här du skiljer agnarna från vetet, vilka flyttfirmor har redan flera nöjda kunder? Vi rekommenderar att du väljer en flyttfirma som minst har 4/5 i genomsnittligt betyg. Läs vad tidigare kunder har haft för upplevelser. Kommer flyttfirman i tid? Stämmer faktura överens med offert? Har kunder upplevt att flyttgods blir skadat osv). Flyttfirmor kan skriva vad som helst på sina sidor, dem kan däremot inte skriva vad dem vill på tredjeparts sidor som Google, Facebook, Ratsit etc där kunder kan lämna omdömen. 
 • Kontrollera att firman är godkänd för F-skatt
  Om firman inte är godkänd för F-skatt betyder det att du ska hålla dig LÅNGT undan. Det kan nämligen bli väldigt dyrt för dig om du antlitar en firma som inte har F-skatt
 • Kontrollera att firman har försäkring som täcker ditt flyttgods
 • Har firman nöjdkund garanti?
  Det finns firmor som erbjuder nöjd kund garanti som betyder att din nöjdhet är garanterad!
 • Har firman specialkompetensen som krävs?
  Detta gäller vid utlandsflytt, tunghantering som pianoflytt, kassaskåp flytt etc. Alla flyttfirmor flyttar nämligen inte till utlandet och alla flyttfirmor har inte kompetensen till att flytta pianon etc. Ring gärna och dubbelkolla allt så att flyttfirman faktiskt har kompetensen du söker!

   

Sådär, där har du några tips som nästan garanterar att du kommer bli nöjd med ditt val av flyttfirma. Ta inte bara första bästa, gör en ordentlig research för att göra ett upplyst val.
 
Ring oss för snabboffert

Få Offert

Få Offert

Tack, Meddelandet blev skickat!

Vi återkopplar så snart vi kan!